×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Bli med YS i praraden under EuroPride 28. juni

- Vis at du vil ha et arbeidsliv hvor det er plass til alle, oppfordrer YS-leder Jorunn Berland.


YS-deltagere på EuroPride 2013

YS var godt representert på EuroPride i 2013 Foto: YS/Liv Hilde Hansen

Tekst: Lill Fischer

28. juni gjentar YS suksessen fra tidligere år, stiller i T-skjorter med alle regnbuens farger og deler ut dropsesker, merket "Blanda drops – lik rett til å være forskjellig".

- Det handler om at alle skal ha samme rettigheter og muligheter i arbeidslivet. I dag opplever mange lesbiske, homofile og transpersoner hindringer, som gjør at de ikke har de samme mulighetene, sier YS-leder Jorunn Berland.
- Ved å delta i paraden viser vi solidaritet med lesbiske, homofile og transpersoner. Det er plass til alle i paraden. Om du er streit, eller skeiv spiller ingen rolle. Det som derimot spiller en rolle, er at du er med og viser solidaritet, sier Berland.
- Ved å delta i paraden synliggjør vi YS som en arbeidstakerorganisasjon som setter mangfoldet og et godt arbeidsliv for alle på agendaen, mener hun.

- Som 17. mai ganger ti
Pål N. Arnesen, leder for YS Stat, gått under YS-fanen "Likeverd i arbeidslivet" flere år.
- Å gå opp Karl Johans gate, hånd-i-hånd med kona og sammen med tusenvis av glade og stolte medmennesker av ulik legning og alder er 17. mai ganger ti. Under paraden er folkehavet like stort og fargerikt som på 17. mai, men stemningen og solidariteten er om mulig enda bedre, sier Arnesen.
Også Hans-Erik Skjæggerud, leder av YS-forbundet Parat, har deltatt under tidligere parader. og skal være med også i år. Og han tar gjerne med både kone og barn i toget.
- Akkurat som alt annet fagforeningsarbeid handler dette om å vise solidaritet og støtte. Ved å delta i paraden, er jeg med på å gjøre det mindre farlig at vi er forskjellige som mennesker, sier han.

- Ikke farlig at vi er forskjellige
- Medlemmene i YS og Parat er et grensesnitt av samfunnet. Våre medlemmer er like forskjellige som folk flest. Jeg og familien min deltar for å vise at vi verdsetter forskjellene, og at vi ikke synes det er vanskelig, sier han.
Skjæggerud forteller at barna hans tidlig forsto hvorfor familien gikk under YS-parolen om et likeverdig arbeidsliv. I tillegg har paraden blitt en fargerik happening de ikke vil gå glipp av.

- Hygge og nytte på en gang
Inger Lise Rasmussen, 2. nestleder i YS og leder av YS-forbundet Negotia, er en annen gjenganger i YS-gjengen under paraden.
- Dette er hyggelig og nyttig på en gang, sier Rasmussen.
- Slik står vi på for en viktig solidaritetssak. Vi synliggjør YS for tusenvis av mennesker. Attpåtil har vi det gøy.
- Det er viktig for oss å vise at YS er opptatt av og jobber for et godt arbeidsliv for alle. Et arbeidsliv der alle er like mye verdt. Og hvor mangfold og forskjellighet verdsettes, sier hun.

Hva gjør du hvis du vil delta sammen med YS?
Hvis du er på Facebook, har YS opprettet et eget arrangement her. Søk på "Bli med YS under EuroPride" Du kan også få mer informasjon ved å henvende deg til hege.hero@ys.no, eller lill.fischer@parat.com Vi samles hos YS i Lakkegata 23 lørdag 28. juni klokken 12. Her deles det også ut T-skjorter i glade farger.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as