×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS: Nei til utvidet bruk av midlertidig ansettelse

- YS er sterkt imot midlertidig ansettelse i stillinger der arbeidsbehovet er permanent. Vi kan på ingen måte støtte forslaget til lovendring som Robert Erikson har lagt frem, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag går høringsfristen på midlertidig ansettelse ut.


Jorunn Berland, leder av YS.

Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse, sier Jorunn Berland. Foto: Erik Norrud

- I norsk arbeidsliv har vi i lang tid hatt et prinsipp som tilsier at midlertidig ansettelse kun er lovlig når det er midlertidig arbeidskraftbehov. Dette har fungert godt, det har ivaretatt arbeidsgivernes behov for arbeidskraft og det har hindret misbruk av midlertidig ansettelser. Dette prinsippet foreslår regjeringen nå å endre. YS er sterkt imot denne endringen. Vi frykter at hovedregelen blir midlertidig ansettelse istedenfor fast ansettelse og ser ingen gode begrunnelser for å innføre endringen, sier Berland.

YS ser for seg at reglene for å hindre at flere midlertidige ansettelsesforhold følger etter hverandre vil være vanskelige å kontrollere. Vår erfaring er at arbeidstilsynet ikke har tilstrekkelige ressurser til å følge opp slike saker. Å gå til domstolene er heller ikke noe godt alternativ. Køene er lange og det tar alt for lang tid å få løst tvister. Kontrollinstansene må tilføres ressurser slik at de kan følge opp bedre.

Les hele høringsuttalelsen til YS.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as