×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Godt samarbeid mellom NT og SkL

Om lag 40 tollere var møtt opp i Skattekvartalet på medlemsmøte for å få mer informasjon om SkL og Skatteetaten. Ledelsen sentralt og SkL øst fikk presentert både organisasjonen og et knippe av avdelingene tollerne overføres til i Skatt øst.


Leder av SkL øst Hege Sømhovd på medlemsmøte med NTs medlemmer

Hege Sømhovd, leder av SkL øst, informerte om både SkL øst og hva NTs medlemmer kan forvente seg når de starter hos ny arbeidsgiver den 4. januar. Foto: Astrid Hellwig

Samarbeidet mellom NT og SkL har blitt tettere i forbindelse med overføring av arbeidsoppgaver fra toll til skatt. Mens det før i større grad har handlet om lønnsoppgjør og kollektive rettigheter i Hovedavtalen, har den politiske avgjørelsen resulterte i at forbundene nå sammen jobber for å finne den beste løsningen for ansatte når oppgaver flyttes fra en etat til en annen.

- Jeg regner med at alle har fått tilsendt heftet om overføring. Har dere ikke det? spurte SkLs leder Per Magnar Stavland tollerne som hadde møtt opp på informasjonsmøte med SkL. Det hadde de nok, for det kom mange spørsmål om hva som var lurt å gjøre i forbindelse med valg av telefon og pc.

Medlemmer i NT melder seg over til SkL i forbindelse med at de og arbeidsoppgavene deres overføres til Skatteetaten.

Samtlige NT-medlemmer skrev seg på listen for å melde seg over til SkL. De er en positiv gjeng som passer godt inn i SkL og Skatteetaten. Foto: Astrid Hellwig

Ikke overraskende var det likevel spørsmålene rundt lønn som opptok medlemmene fra NT mest.

- Vi har fått Skattedirektoratet med på lønnsforhandling på nyåret. I første omgang er det stillingskoder som forhandles, svarte Ivar Sømhovd, nestleder i SkL, da lønnsforskjellene mellom toll og skatt ble kommentert.

Samtidig var det viktig for SkL å formidle at det ikke vil bli mye lønnsmidler tilgjengelig, i første omgang vil de brukes for å rette opp de største skjevhetene. Siden en del av tollerne som skal over til skatt i dag lønnes etter en lønnskode som kun eksisterer i Toll- og avgiftsetaten, skal de som overføres i hvert fall løftes opp på laveste nivå i den nye stillingskoden de plasseres inn i.

- Alt vi håper på å få gjort i denne omgang, vil vi ikke få gjort. Det betyr at vi vil måtte prioritere dette i 2.3.4-forhnadlingene som kommer, sa Ivar Sømhovd. SkL ønsker på denne måten å unngå at det oppstår skjevheter som dras med i flere år fremover. For den enkelte det gjelder, blir det viktig å forholde seg til SkLs lønnsutvalg når de har meldt seg over, og be om hjelp til å skrive gode lønnskrav.

Hege Sømhovd, leder av SkL øst, og Roy Strømstad, regiontillitsvalgt og AMU-representant, presenterte SkL øst, alt fra styret, avdelingstillitsvalgte og de 17 plasstillitsvalgte.

- Vi er opptatt av arbeidsmiljøet som dere er en del av, sa Roy Strømstad, og la til: - Det er veldig viktig at dere har et arbeidsmiljø som dere trives i. Jeg selv har jevnlig kontakt med hovedverneombudet og tar opp ting.

Det mest slående med medlemmene fra NT var hvor like de er både SkL-ere og ansatte i Skatteetaten. Det borger på alle måter for en god overgang til både ny arbeidsgiver og SkL som deres nye organisasjon. Og som oss var de heller ikke redd for å gi uttrykk for sine tanker om den nye arbeidshverdagen. Mest av alt var de opptatt av at kompetansen de kommer inn i etaten med blir verdsatt

Vi er stolte av vår kompetanse. Vi er flyttet på. Vi er veldig gode på det vi holder på med, men vi kan ikke alt. Nå er vi 300 stykker som skal over. Ikke fordi vi har lyst, men fordi vi må, sa en av tollerne.

Samtidig var de fullt ut klar over at ny arbeidsgiver også betyr at de har behov for kompetansepåfyll. Alle fikk tips om å sette seg inn i kurstilbudet i Skatteetaten. Det er likevel ikke tvil om at de vil merke et visst press når de kommer over til Skatteetaten. Samtidig som de skal lære seg mange nye arbeidsverktøy og komme inn i en ny arbeidshverdag, skal de også produsere fra dag én.

Teskt: Astrid Hellwig


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as