×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Tariffoppgjøret i staten - Kjøpekraften skal opprettholdes

Kjøpekraften skal opprettholdes, og forhandlingsretten skal videreføres. Det er kravene når YS Stat innleder tarifforhandlingene med staten i dag.


Petter Aaslestad (Unio stat), Anders Kvam (Akademikerne), statens personaldirektør Gisle Norheim, Pål Arnesen (YS Stat) og Tone Rønoldtangen (LO Stat).

Det var god klima ved innledningen av forhandlingene til årets hovedtariffoppgjør. Fra venstre Petter Aaslestad (Unio stat), Anders Kvam (Akademikerne), statens personaldirektør Gisle Norheim, Pål Arnesen (YS Stat) og Tone Rønoldtangen (LO Stat). Foto: Hege Heløe

Forhandlingene med staten i årets hovedtariffoppgjør startet i dag.
- Vi krever at systemet med både sentrale og lokale forhandlinger videreføres. Det som er viktig for oss, er at det blir gitt generelle tillegg til alle, sier Pål N. Arnesen.

Når det gjelder økonomien i årets oppgjør, viser resultatet i frontfagsforhandlingene tidligere denne måneden at det vil være rom for lønnsøkning for våre medlemmer.
- Vi tar vårt ansvar, og krever ikke økt kjøpekraft. Samtidig er det viktig for samfunnet som helhet at kjøpekraften blir opprettholdt, understreker han.

YS Stat ser behovet for en modernisert og forenklet hovedtariffavtale, men dette vil kreve ytterligere arbeid før avsluttende forhandlinger.
- YS Stat mener likevel at det bør være mulig å enes om varige endringer i år, som vil gi føringer for det videre arbeidet. Men dette vil være umulig om ikke partene i fellesskap finner frem til en forhandlingsløsning. Dette kan ikke løses gjennom mekling, sier Pål N. Arnesen.

- Det er viktig at våre medlemmer får opprettholdt kjøpekraften. Vi må ta inn over oss den økonomiske situasjonen i landet og det moderate oppgjøret i frontfaget, sier SkLs leder Per Magnar Stavland. Vi mener vårt krav viser dette.

- Tariffavtalen er bærebjelken i vårt forhandlingssystem, men forhandlingene har de senere år ikke fungert så godt som vi har ønsket. SkL ser behovet for en modernisering, og det er da viktig at tariffavtalen sikrer at vi blir likeverdige parter, sier Stavland.

Aktuelle datoer:

  • Forhandlingsstart 12. april kl. 13.00
  • Frist for forhandlingsresultat 31. april
  • Eventuell mekling fra 9. mai, med innspurt 23.-25. mai
  • Eventuell streik fra 26. mai

Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as