×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS-lederen: - Ikke bruk streikerammede hoteller eller restauranter

- Når vi nå ser økende streikebryteri og at NHO ikke vil komme de ansatte i møte på grunnleggende krav, oppfordrer vi alle våre forbund og medlemmer til ikke å benytte hoteller og restauranter i streik, sier YS leder Jorunn Berland.


Retten til å forhandle lokalt i kombinasjon med sentrale forhandlinger, er et viktig prinsipp for at arbeidstakere skal kunne få ta del i verdiene som skapes på den enkelte arbeidsplass. YS har hele tiden støttet de streikende hotell- og restaurantarbeidernes krav om denne retten.

- Vi mistenker at NHO spekulerer i at hotell- og restaurantbransjen har lav organisasjonsgrad og høy turnover. Skal vi endre dette, må vi styrke medbestemmelsen og lønnsdannelsen på den enkelte arbeidsplass, sier Jorunn Berland

- YS har avlyst eller utsatt våre interne arrangementer på streikerammede virksomheter, og oppfordret alle våre forbund til å gjøre det samme. Nå oppfordrer vi alle medlemmene våre og andre fagorganisasjoner til å vise solidaritet med de streikende og gjøre det samme. Her må hele fagbevegelsen stå samlet, sier Berland.

Berland varsler også at YS vil gjennomgå dagens samarbeidsavtaler innen hotell og konferanse.

- Vi skal nå ta en grundig gjennomgang av våre avtaler for å se om våre samarbeidspartnere etterlever våre krav til tariffavtaler og at arbeidslivets spilleregler følges, sier YS-leder Jorunn Berland.

 


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as