×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

YS Stat: Krever reallønnsutvikling for alle i staten

YS Stat, LO Stat og Unio leverte i dag kravene i årets tariffoppgjør og krever at alle statsansatte ivaretar sin reallønnsutvikling. - Det bør hovedsakelig skje gjennom et generelt tillegg, med en innretning basert på en kombinasjon av kroner- og prosenttillegg, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.

Stemningen var gemyttelig da leder for YS Stat, Pål N. Arnesen møtte Statens personaldirektør, Siri Røine i dag for å levere kravene til årets tariffoppgjør. Foto: Liv Hilde Hansen

Samtidig understreker han at eventuelle lokale forhandlinger i den enkelte virksomhet må være reelle, for å medvirke til at det tas hensyn til sentrale føringer.

De tre hovedsammenslutningene har mål om at både lønnsutvikling og lønnsnivå i staten skal tilsvare utviklingen til sammenlignbare grupper i industrien. De offisielle tallene viser at forskjellen fortsatt lå på mer enn 114 tusen kroner i fjor. 

YS Stat, LO Stat og Unio mener den økte lønnsforskjellen mellom staten og privat sektor fører til at staten taper i kampen om å beholde og rekruttere de beste.

- Norsk næringslivtjener på at Norge har en kunnskapsbasert og omstillingsdyktig offentlig sektor som leverer god kvalitet på tjenestene. Lønn er et viktig virkemiddel i så henseende, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat. 

De tre hovedsammenslutningene mener også at det også må være rom for at den positive utviklingen på likelønn videreføres i 2011-oppgjøret.

De sentrale tiltakene som partene ble enig om i fjorårets hovedoppgjør viser en positiv utvikling på kvinners andel av menns lønn. Statistikken viser at på brutto regulativlønn tjener heltidsansatte menn nå 6,4 prosent mer enn kvinner, mot 9,3 prosent i 2008.

- Dette viser at tiltakene virker. I fjor tok vi synlige grep, som førte oss et stykke på vei mot målet om likelønn. Men fortsatt har vi en vei å gå. Det betyr at vi må ha detteperspektivet med oss i alle tariffoppgjør, mener Arnesen.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as