×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

SkL-info 15-12, med oversikt over alle SkLere i streik

Her ligger SkL-info 15-12 enkelst mulig tilgjengelig for dere som er ute i streik, og dere som ikke er i streik. Bla. inneholder infoen en liste over kontor hvor SkL streiker og antall streikende pr. kontor.
Ifht innholdet om medbestemmelse skal det presiseres at ingen møter etter hovedavtalen eller hovedavtalen skal finne sted, herunder arbeid med lokale lønnspolitikker. AMU møter kan holdes, men streikende medlemmer har likevel ikke lov til å møte på noen møter. Deres varaer har da heller ikke anledning til å steppe inn, det vil være streikbryteri.


SkL-ere i streik over hele landet

 

Vi opplever stor streikevilje og godt streikehumør blant våre medlemmer. Takk til alle våre streikevakter for innsatsen så langt! Her ser vi streikevaktene på Hamar og i Trondheim i aksjon på fredag.

 

Status

Så langt har streiken gått over all forventning. Det er stor forståelse for at vi gikk til et så drastisk skritt så streikeviljen er stor. 


Kan jeg arbeide overtid/flexi?
- Det er ingen regel for om du kan arbeide overtid eller ikke, men vi ser at organisasjonene har ulik policy på dette. I YS Stat er policyen at overtid som er bestemt før streiken startet eller overtid/flexi som ikke berører områder som er rammet av streiken, er ok. Overtid/flexi som er ment å dempe konsekvensen av en streik anses som streikebryteri og er ikke lov.

 

   

Medbestemmelse under streiken

Når hovedsammenslutningene er i streik gjelder ikke hovedavtalen. Dette betyr at det ikke avholdes hovedavtalemøter på noe nivå i Skatteetaten. Dermed kommer det heller ikke slik informasjon fra SkL. Blir streiken langvarig kan det være at arbeidsgiver tar beslutninger uten at det er forelagt tillitsvalgte.Stemmer det at vi sa nei til 20.000 i lønnstillegg slik statsråd Rigmor Aasrud uttalte til media?
- Det er en sannhet med modifikasjoner. I et konkret tilfelle så kunne det stemme, avhengig av ansiennitet og stillingskode mv. De fleste ville imidlertid ikke få det. Ut over å kommentere statsrådens påstand, kan vi ikke gå ut med detaljer om meklingen.

 


Opptrapping

Det er YS Stat som tar ut sine medlemmer i streik. Totalt i fase 1 ble det tatt ut 1300 medlemmer hvorav en vesentlig andel av SkLs medlemmer er ute i streik. Under er en komplett liste over streikende så langt. Av SkL medlemmer er det kun en svært liten håndfull som tas ut i fase 2. Disse er underrettet om dette. Fase 2 iverksettes i morgen.

 

SkLs medlemmer i streik

Kontor

Antall streikende

SOL, Leikanger, Sogndal, Nordfjordeid

7

SOL Bergen

11

Skattekontoret Bergen

21

Skattekontoret Stavanger

64

SkL vest totalt

103

 

 

SOL Hamar

17

SOL Oslo

20

Skattekontoret Oslo

108

SkL øst totalt

145

 

 

SOL Steinkjer

12

Skattekontoret Trondheim

26

SkL Midt-Norge totalt

38

 

 

SOL Bodø

20

Skattekontoret Tromsø

27

SkL Nord totalt

47

 

 

SOL Kr.sand, Sandefjord, Lyngdal, Bø, Sirdal

39

Skattekontoret Kristiandsand

18

SkL sør totalt

57

 

 

SKD/SITS Oslo

84

SITS Kr.sand, Bergen, Tr.heim, Tromsø

8

SkL SKD/SITS totalt

92

 

 

SOL totalt

126

SkL totalt

482

 


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as