×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

Ny regjering ønsker å lytte til alle hovedorganisasjonene

- Ja, Regjeringen Solberg vil forholde seg nøytralt til alle hovedorganisasjonene, bekreftet Høyres stortingsrepresentant Svein Flåtten på YS-konferansen.


Foto: YS

Tekst: Astrid Hellwig og Einar Holst Clausen

Fortsatt trepartssamarbeid med Regjeringen Solberg
Regjeringen Solberg har signalisert at de vil lytte til alle hovedorganisasjonene. På årets YS-konferanse var det derfor viktig å få en nærmere avklaring av hva dette innebærer for organisasjonene. Ikke før Erna Solberg hadde presentert den nye regjeringen utenfor slottet, kunne Svein Flåtten fra Høyre fortelle om hva regjeringsskiftet betyr for det videre trepartssamarbeidet.

- Erna beklager at hun ikke kunne komme, og dere har fått den til gode. Det er mulig at Erna angrer litt på at hun ikke er her når hun står her om et års tid, og listen over hva dere har til gode har blitt lengre, innledet Flåtten. 

Viktig med riktig innhold i trepartssamarbeidet
Flåtten forsikret organisasjonene om at regjeringen ikke har planer om å ekskludere organisasjonene i det videre arbeidet.

- Trepartssamarbeidet står helt sentralt. Og Regjeringen vil forholde seg til alle hovedorganisasjonene. Alle skal være med, lovet han. Han ser trepartssamarbeidet i sammenheng med behovet for å beholde konkurransekraften, samt påvirke til lønnsmoderasjon i offentlig sektor.

- Menneskene er det viktigste. Av og til når man hører på den norske samfunnsdebatten, får man inntrykk av at oljefondet er det saliggjørende. I virkeligheten er den bare en liten del i den store sammenhengen. Humankapitalen er den viktigste, sa Flåtten. Samtidig var han helt tydelig på at innholdet i trepartssamarbeid, hva skal vi snakke om og diskutere med hverandre er avgjørende for at trepartssamarbeidet skal fungere godt. 

Store oppgaver for ny regjering
Lav arbeidsledighet og høy sysselsetting er et hovedmål for Høyre/FRP-regjeringen. Det skal lønne seg å jobbe.

- I Sundvollen-erklæringen har vi satt opp en del store oppgaver. Det er først og fremst å realisere kunnskaps-Norge. Vi må sikre et løft for syke og eldre. I tillegg må vi tette sikkerhetsnettet for de som faller utenfor samfunnet. Vi må sikre konkurransekraften for norske arbeidsplasser. Vi må forenkle og effektivisere landet. Hvis vi skal gjøre dette i privat sektor, må vi også gjøre det i offentlig sektor. Disse fungerer ikke hver for seg, men sammen, sa Svein Flåtten før han fortalte mer om hvordan den nye regjeringen skal angripe oppgavene.

- Hvis vi skal få til dette, må vi sikre arbeidsplasser, fortsatte Flåtten og la til at oppgaven for en ny regjering er å gjøre det enda bedre enn den forrige.

-Og virkemidlene for en ny regjering er å gjøre det på en annen måte, la han til.

Økt konkurransekraft for norske arbeidsplasser
Flåtten pekte på at Norge har særlig to utfordringer i tiden fremover. Vi har et høyt kostnadsnivå sammenlignet med våre handelspartnere og ungdomsledigheten i landet er uakseptabelt høyt.

- Kostnadene i Norge er 70-80 prosent høyere enn våre handelspartnere. Norge kommer alltid til å ligge høyere enn våre konkurrenter, så vi må være smartere, forklarte Flåtten før han fortsatte - Vi må være de beste. Vi må ligge langt fremme. Vi må være innovative. Vi må rette blikket fremover og stimulere utviklingen 30 år frem i tiden. Vi må stimulere kunnskapen fra begynnelsen.

- Den største katastrofen vi står ovenfor er at 20-25 prosent ikke fullfører videregående. De faller inn i passivitet i forhold til arbeidslivet. Vi må styrke skolen, presiserte Flåtten.


Share Share Share

Medlem

Vinnere av ipad og høyttaler

SkL har i høst hatt vervekampanje. Nå kan vi endelig avsløre heldige vinnere av ipad og høyttaler.

SkL blir en del av Delta

Etter et vellykket prøveår har et enstemmig landsstyre i SkL besluttet å bli en selvstendig organisasjon i Delta.

Hans-Erik Skjæggerud ny YS-leder

YS-kongressen valgte i dag Hans-Erik Skjæggerud til ny leder.
Lizzie Ruud Thorkildsen er valgt som ny nestleder.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as