×

Ikke medlem?
Bli medlem her

×

#jegerstatsansatt høster internasjonal anerkjennelse

I går kveld ble kampanjefilmen #jegerstatsansatt premiert med gullprisen under European Content Marketing Awards (ECMA) under prisutdelingen i London.

Lønnsutvalgene i SkLs avdelinger

Evaluering av årets lokale forhandlinger

Ny tariffavtale ga nye bestemmelser og flere muligheter, men også noen utfordringer. I tillegg var også to tariffavtaler i staten, én for Akademikerne og én for resten av oss, med på å endre forhandlingene slik vi kjenner de fra før.

SkLs landsstyremøte 2016

Årets landsmøte er i gang. Både endringer i Skatteetaten og eventuelle konsekvenser for SkL internt har preget diskusjonene på landsmøtets første dag. Målet er et forbund som gir medlemmene det de trenger og vil ha.


Jorunn Berland, leder av YS.

YS-konferansen 2016: Diskuterer den norske modellen

- Hvordan vi skal møte omstillingen, er en viktig og nasjonal samtale, mener YS-lederen. Representanter for 17 YS-forbund, organisasjoner i arbeids- og samfunnslivet og YS' samarbeidspartnere og leverandører diskuterer fremtiden for den norske modellen og samarbeid for omstilling.

Rune Bjerke, sjef for Dnb.

YS' likestillingspris for 2016 tildeles DNB

YS' likestillingspris for 2016 tildeles DNB for arbeidet med å bedre likelønns- og likestillingssituasjonen i virksomheten.

Fire nye kontorer med i statsbudsjettet

- Vi er glad for at flere kontorer kom med i ny kontorstruktur, men vi er fortsatt ikke tilfreds med Skatteetatens fremtidige tilstedeværelse, sier SkLs leder Per Magnar Stavland.


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS

Høyere ledighet enn ventet i juli

AKU-ledigheten steg med 0,2 prosentpoeng fra juni til 5,0 prosent i juli. Det er litt mer enn ventet.

Verv deg til håndball-EM!

Og vinn tur til finalehelg for kvinner i Gøteborg den 16.-18. desember. Premien dekker reise, opphold og billetter til semifinalen og finalen. I tillegg loddes det også ut en signert landslagsdrakt.

YS Arbeidslivsbarometer på Arendalsuka

Arendalsuka: Nordmenn klare for omstillinger på jobben

Vi er villige til å gjøre det som må til for å møte de kommende omstillingene i arbeidslivet. Det viser ferske tall fra YS Arbeidslivsbarometer, offentliggjort under Arendalsuka.


Leder av SkL, Per Magnar Stavland, og nestleder, Ivar Sømhovd, i møte hos finansministeren Siv Jensen.

SkL krever flere skattekontor av Siv

SkL hadde i dag møte med finansminister Siv Jensen om forslaget til kontorstruktur. Finansministeren var lydhør og hørte på våre argumenter, men ville ikke gi signaler om verken utvidelse av antall kontorer eller om den videre behandlingen.

Leder av SkL, Per Magnar Stavland

Ja til lønnsoppgjøret

Resultatet av uravstemningen blant SkLs medlemmer er nå klart. 89 % av de avgitte stemmene sa ja til lønnsoppgjøret. Det var 66 % av medlemmene som hadde stemt.

Vis solidaritet

- Tragedien i Orlando gjør det viktigere enn noen gang å hegne om et samfunn med åpenhet og mangfold. Bli med YS i Prideparaden i Oslo lørdag!


Skattedirektoratet vil halvere antall skattekontor

Skattedirektoratet har i dag lagt frem et forslag om å halvere antallet skattekontorer.
– Dette vil kunne gjøre det vanskeligere å bekjempe skattekriminalitet og gå ut over servicen, sier Per Magnar Stavland, leder i Skatteetatens Landsforbund (SkL).

Resultatet i årets hovedtariffoppgjør i staten

Årets lønnsoppgjør i Staten ble avsluttet med enighet torsdag 26.mai om morgenen, her er (nesten) alt du trenger å vite om endringene.

To tariffavtaler i staten

- Jeg mener at avtalen som nå er inngått på flere punkter er vesentlig bedre for SkLs medlemmer enn det vi ble tilbudt under forhandlingene 30. mai og som Akademikerne godtok, sier SkLs leder Per Magnar Stavland.


Ingen streik i staten

Det blir ikke streik i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren etter å ha meklet seks timer på overtid i natt.
– Vi er tilfreds med resultatet, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

Fengsler tas ut hvis eventuell streik opptrappes

Frist i meklingen i statsoppgjøret er midnatt natt til torsdag 26. mai. Hvis partene ikke blir enige hos Riksmekleren, blir det streik i staten fra arbeidstidens start torsdag 26. mai.

Forbundene i YS Stat hos Riksmekler Nils Dalseide.

Statsoppgjøret - Spent før innspurten

Innspurten i meklingen i statsoppgjøret startet mandag den 23. mai hos Riksmekleren. YS Stat-leder Pål N. Arnesen er spent på utfallet av meklingen.


Statsoppgjøret - Disse kan bli tatt ut i streik

Nærmere tre hundre ansatte i departementene kan bli tatt ut i streik fra torsdag 26. mai hvis YS Stat og staten ikke blir enige hos Riksmekleren.

YS-lederen: - Ikke bruk streikerammede hoteller eller restauranter

- Når vi nå ser økende streikebryteri og at NHO ikke vil komme de ansatte i møte på grunnleggende krav, oppfordrer vi alle våre forbund og medlemmer til ikke å benytte hoteller og restauranter i streik, sier YS leder Jorunn Berland.

Flere tariffavtaler i staten

Etter at YS Stat sammen med LO og Unio gikk til brudd i forhandlingene med arbeidsgiver mens Akademikerne kom til enighet, ser det nå ut som det kan bli minst to tariffavtaler i staten. Hvordan dette skal gjennomføres og hvilke konsekvenser det vil få, gjenstår å se.


Brudd mellom staten og YS Stat

Det er brudd i tarifforhandlingene mellom staten og YS Stat. – Staten var ikke villig til å imøtekomme oss når det gjelder generell lønnsøkning for alle. Vi fikk heller ikke gjennomslag for streikerett på pensjon, sier leder for YS Stat Pål N. Arnesen.

Statsoppgjøret - Forhandlingene fortsetter på overtid

Partene i tariffoppgjøret i staten er ikke kommet til enighet innen fristen, og forhandlingene fortsetter nå på overtid.

Tariffoppgjøret i staten - Uenighet om pensjon kan gi streik

Etter tre uker med gode forhandlinger er YS Stat-leder Pål N Arnesen innstilt på en forhandlingsløsning. – Uenighet om pensjon kan imidlertid velte hele oppgjøret for oss, sier YS Stat-lederen.


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS

Festen er over

– De siste 15 årene har norske arbeidstakere hatt en årslønnsvekst uten like. Vi har alle fått 50 prosent mer å rutte med. Ingen andre land har hatt tilsvarende vekst, men nå kan festen være over, tror sjeføkonom Helle Stensbak i YS.

Petter Aaslestad (Unio stat), Anders Kvam (Akademikerne), statens personaldirektør Gisle Norheim, Pål Arnesen (YS Stat) og Tone Rønoldtangen (LO Stat).

Tariffoppgjøret i staten - Kjøpekraften skal opprettholdes

Kjøpekraften skal opprettholdes, og forhandlingsretten skal videreføres. Det er kravene når YS Stat innleder tarifforhandlingene med staten i dag.

Jorunn Berland, leder av YS

Tariffoppgjøret 2016 - YS krever at kjøpekraften opprettholdes

- YS mener det er rom for å opprettholde kjøpekraften, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag vedtok YS sine krav til årets hovedoppgjør.


Helle Stensbak, sjeføkonom i YS

De økonomiske utsiktene for årets lønnsoppgjør

Reallønnsveksten fortsetter å synke viser tallene i årets foreløpige TBU-rapport, og 2015 hadde den laveste lønnsveksten siden krigen. Samtidig viser tallene at lønnsoppgjøret i 2015 ga reallønnsvekst.

Regiondirektør Øyvind Strømme, skattedirektør Hans Christian Holte og assisterende skattedirektør Nina Funnemark.

Ja til overordnet organisering og kontorstruktur

- SkL er veldig fornøyd med at vi nå skal se på den overordnede organiseringen. Dette har vi jobbet lenge for, sier Per Magnar Stavland, leder av SkL.

Oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet, ett i Trondheim og ett i Kristiansand. Det ble opplyst på pressekonferansen statsminister Erna Solberg inviterte til etter toppmøtet om arbeidslivskriminalitet.


Skatteetaten samarbeider med fagforeningene i kampen mot svart økonomi

Sammen med YS og de andre organisasjonene i arbeidslivet lanserer Skatteetaten ti gode råd for å hindre svart økonomi og kriminalitet i arbeidslivet.

Jorunn Berland uttaler seg om regjeringens forslag til ny llikestillingslov

YS om ny likestillingslov: - Likestilling i revers

- Regjeringens forslag til ny likestillingslov svekker likestillingen mellom kjønnene. En lov basert på «minste felles multiplum» er ikke god nok til å få vår støtte. Dette er likestilling i revers, sier YS-leder Jorunn Berland.

Pål N. Arnesen, leder av YS Stat.

Pensjon i tariffoppgjøret?

- 2016 blir ikke året for det store lønnsløftet, men pensjon kan bli tema i det kommende tariffoppgjøret, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.

SkL - Skatteetatens Landsforbund

Lakkegata 23
0187 Oslo
Kart

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted, samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. Detaljer

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

 

Tlf: 21 01 36 98
Epost: post@skl.no

Utviklet av Imaker as